Κατηγορίες & βραβεία

Αναλυτικά οι κατηγορίες υποψηφιοτήτων στα βραβεία

Ενότητα 1. Learning & Development

Σε ένα ταχύτατα μεταβαλλόμενο περιβάλλον, ο τομέας R & D αποσπά όλο και περισσότερη την προσοχή στους οργανισμούς. Θεωρείται πλέον ως επένδυση και αποτελεί στρατηγική ειδοποιού διαφοράς στην διατήρηση των εργαζομένων, στην προώθηση της καινοτομίας και την επίδραση των οργανισμών.

1.1 Excellence in Leadership Development
1.2 Effective Use of Coaching – Mentoring
1.3 Best Youth Employment Initiative
1.4 Best Change Management Strategy / Initiative
1.5 Best Team Building Program
1.6 Best Internal Use of Academies

Ενότητα 2. Resourcing

Η στελέχωση οργανισμών και επιχειρήσεων με κατάλληλο εργατικό δυναμικό γίνεται όλο και πιο προκλητική τα τελευταία χρόνια καθώς το περιβάλλον διαμορφώνεται μέσα από τις παγκόσμιες καταιγιστικές αλλαγές. Η ευελιξία και η διευρυμένη οπτική του HR είναι κρίσιμες δεξιότητες για την κάλυψη των απαιτήσεων και αναγκών.

2.1 Most Effective Recruitment Strategy
2.2 Most Effective Use of Outsourcing & Part time Employment
2.3 Excellence in Employer Branding
2.4 Best Employee’s Experience

Ενότητα 3. Talent & Performance Management

Τελικά οι επαγγελματίες του Ανθρώπινου Δυναμικού θα κερδίσουν τον «Πόλεμο των Ταλέντων»; Ποιες οι στρατηγικές για την διατήρηση των ενεργοποιημένων και έμπειρων εργαζόμενων σε αυτό το νέο μέλλον εργασίας; Ποιες πρακτικές αναπτύχθηκαν και τι είδους επενδύσεις έγιναν για την αντιμετώπιση των αυξανόμενων μεταβολών στην αγορά εργασίας;

3.1 Best Talent Management Strategy & Initiative
3.2 Excellence in Performance Management Strategy/Initiative
3.3 Best Employee Engagement Strategy
3.4 Most effective Total Reward Strategy

Ενότητα 4. Health & Well-Being

Οι νέες παροχές προς το εργατικό δυναμικό γίνονται με «επίκεντρο τον εργαζόμενο». Ανταποκρινόμενες στις ανάγκες του νέου υβριδικού τρόπου εργασίας, αξιολογώντας τη στάση των εργαζομένων τους, αφουγκραζόμενες με αυξημένη ανησυχία την ανάγκη για ψυχική υγεία, δημιουργώντας νέες συνθήκες για διαπροσωπικές σχέσεις οι εταιρείες στοχεύουν στην ευημερία των εργαζομένων τους.

4.1 Excellence in Workplace Well-being
4.2 Best Mental Health Initiatives NEW
4.3 Best HR Corporate Event

Ενότητα 5. Technology for HR [NEW]

Οι σημερινές προκλήσεις του HR είναι πρακτικά αδύνατον να αντιμετωπιστούν παραδοσιακά. Το κάλεσμα του ψηφιακού μετασχηματισμού είναι σχεδόν μονόδρομος εάν να ηγηθεί του μέλλοντος της εργασίας.

5.1 Most Innovative Use of Technology for HR
5.2 Most Innovative Use of Technology for Learning

Ενότητα 6. Future of Work [NEW]

Οι στόχοι ESG αποτελούν, ολοένα και περισσότερο, αναπόσπαστο μέρος της επιχειρηματικής στρατηγικής των εταιρειών. Ο ρόλος του Ανθρώπινου Δυναμικού διαφαίνεται απαραίτητος ως στρατηγικός εταίρος τόσο για τη διαμόρφωση της εμπειρίας των εργαζομένων στο εσωτερικό εργασιακό περιβάλλον όσο και για την μεταφορά του οράματος/αξιών στο ευρύτερο Κοινωνικό Οικοσύστημα.

6.1 Best Sustainability Initiatives
6.2 Equity & Social Protection in the Workplace
6.3 Best Digital Transformation Programmes
6.4 Most Effective Talent Retention Initiatives
6.5 Most Effective Upskilling and Reskilling Initiatives

Ενότητα 7. Covid -19 & Post Covid-19 Initiatives

Η πανδημία γύρισε τα επάνω κάτω στον τρόπο εργασίας δημιουργώντας νέες τάσεις και ανάγκες. Τελικά ο Covid -19 «σκότωσε» το γραφείο στην μεταγενέστερη περίοδο μετά το πρώτο κύμα της πανδημίας; Διαφοροποιημένες πρακτικές υβριδικού μοντέλου και χώρου εργασίας αναδύθηκαν για να προάγουν τη συνεργασία, την υγεία και την ευεξία με κριτήριο την ευελιξία.

7.1 Most Valuable HR Team during Covid -19 and post Covid -19
7.2 Most Innovative Remote – Working Plan
7.3 Best Returning to the Workplace Plan
7.4 Best Flexible Working Strategy
7.5 Best Crisis Management Strategy

Ενότητα 8. Most Innovative HR Consulting

Οι εργοδότες επενδύουν συνεχώς και αυξανόμενα σε εργαλεία μεσο- μακροπρόθεσμης κατάρτισης. Αυτό συνεπάγεται τη συνέργεια με εξειδικευμένους συνεργάτες προκειμένου να υιοθετηθούν ψηφιακές δεξιότητες, να αναπτυχθούν ηγετικές ικανότητες και γενικά να ανταποκριθούν στην ανάγκη μετασχηματισμού για την προσαρμογή στο μέλλον της εργασίας.

8.1 HR Technology Solution Provider
8.2 Leadership or Skills Development Solution Provider
8.3 Recruitment & Retention Solution Provider

Κορυφαία Βραβεία

HR Team of the Year
Το βραβείο αυτό απονέμεται στις ομάδες HR, οι οποίες θα συγκεντρώσουν τους περισσότερους πόντους, όπως αυτοί θα προκύψουν από το σύνολο των βραβείων που θα κερδίσουν.

HR Provider of the Year
Το βραβείο αυτό απονέμεται στους παρόχους υπηρεσιών HR, οι οποίοι θα συγκεντρώσουν τους περισσότερους πόντους, όπως αυτοί θα προκύψουν από το σύνολο των βραβείων που θα κερδίσουν.

Oι πόντοι κάθε διάκρισης έχουν ως εξής:
Πιο συγκεκριμένα:
• το Platinum βραβείο λαμβάνει 10 πόντους,
• το Gold βραβείο λαμβάνει 7 πόντους, το
• το Silver βραβείο 3 πόντους
• το Bronze βραβείο 1 πόντο

Platinum Award
Απονέμεται στην υποψηφιότητα η οποία συγκέντρωσε τον υψηλότερο μέσο όρο βαθμολογίας από την Κριτική Επιτροπή, ανάμεσα στο σύνολο των νικητών στη συγκεκριμένη ενότητα

• Gold – Silver – Bronze Βραβεία: Από τη βαθμολογία της Κριτικής Επιτροπής αναδεικνύονται Gold, Silver ή/και Bronze βραβεία. Είναι πιθανό να δοθούν περισσότερα από τρία βραβεία σε κατηγορία βράβευσης, όπου υπάρχουν ισοβαθμίες μεταξύ υποψηφιοτήτων, ή λιγότερα από τρία βραβεία σε κατηγορία βράβευσης, όπου οι υποψηφιότητες δεν συγκεντρώνουν την απαιτούμενη βαθμολογία

• Gold (Χρυσό): Η μια υποψηφιότητα που συγκεντρώνει την υψηλότερη βαθμολογία της κατηγορίας και βρίσκεται πάνω από το γενικό μέσο όρο. Εφόσον υπάρξει ισοβαθμία, δύνανται να δοθούν ισάριθμα Gold.

• Silver (Αργυρό): Η/Οι υποψηφιότητα/ες που συγκεντρώνουν τις αμέσως επόμενες βαθμολογίες ανά κατηγορία)

• Bronze (Χάλκινο): Η/Οι υποψηφιότητα/ες που συγκεντρώνουν βαθμολογία πάνω από το όριο βράβευσης όπως αυτός ορίζεται από το μέσο όρο του συνόλου των βαθμολογιών).

Για να δοθεί η τριπλή κατηγοριοποίηση Gold, Silver, Bronze θα πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερις (4) υποψηφιότητες στην ίδια κατηγορία. Σε περίπτωση που αυτό δεν συμβεί, τότε η συγκεκριμένη κατηγορία ενοποιείται / συγχωνεύεται με άλλη μέσα στην ίδια ενότητα.